Forestillingen DNA som 2.året spillede som afslutning i 2019 blev købt af Ishøj Teater og holdet fik således på den måde deres professionelle debut

Copenhagen Acting school
Visioner & historie 

 

Copenhagen Acting School har siden 2001 har uddannet mere end 100 professionelle skuespillere til den danske og internationale teater-, film- og TV-branche, hvoraf flere har vundet priser for deres præstationer.  

Vores vision er at uddanne Danmarks mest nærværende og autentiske skuespillere til film, tv og teater. Kunstnere med format, der kan afspejle karakterer og virkelighed gennem acted reality.
Hos Copenhagen Acting School er vi kunstnere der uddanner kunstnere.

Et stærkt skuespillernetværk

Her ser du et udvalg af undervisere og tidligere elever hos Copenhagen Acting School.
Vi har bl.a. samarbejde med flere casting bureauer og fremtrædende produktionsselskaber, der finder deres nye talenter hos os. Vores elever og undervisere har et stærkt sammenhold og kommer med en helt særlig energi. 

Fortællingen om Copenhagen Acting School

 Læs med her hvor skuespiller, manuskriptforfatter og grundlægger af skolen Carsten Kressner fortæller 

Carsten Kressner rektor

Historien fra New York til Skuespillerskolen Ophelia og Copenhagen Acting School

Af rektor Carsten Kressner
 

En torsdag formiddag i sommeren 1994 deltog jeg i et kursus med den amerikanske skuespillercoach Carol Rosenfeld. To kolleger arbejdede med en scene fra ‘Sorg klæder Elektra’ af Eugene O’Neill.

Indtil da havde kurset intet ekseptionelt givet fra sig, men denne morgen åbnede scenen sig pludselig. De to kvinder der spillede Lavinia (Elektra) og hendes mor, smeltede sammen med teksten og situationen. Pludselig var det ikke skuespil, der foregik, men liv der udfoldede sig. Naturligt, ukunstlet, som var der etableret et kighul ind til der, hvor livet opstår og leves helt uden indblanding fra tilskuere, skuespillere eller instruktører.

Denne oplevelse blev skelsættende og førte til en søgen efter at udforske og realisere denne vision.

Er det muligt at skabe skuespil på dansk grund, der besidder denne kvalitet, tænkte jeg?

Det førte til studierejser til New York med undersøgelse af både Meisner-teknik, method-acting og en lang række af de øvrige metoder, som er udviklet i den amerikansk skuespillertræning gennem de sidste hundrede år.

Og disse opdagelser er bleve bearbejdet, anvendt, genanvendt og tilpasset til den danske virkelighed.

Et naturligt skridt blev på at tidspunkt at oprette en skole, der koncentrerede sig om denne opgave. Hermed blev skuespillerskolen Ophelia og senere Copenhagen Acting School født.

Siden 2001 har Skuespillerskolen Ophelia, der begyndte som et kursussted med forberedende arbejde for vordende skuespillere, udviklet sig til en egentlig 3-årig uddannelse, der leverer fuldt professionelle folk til den danske film-, tv- og teaterbranche.

Undervejs har jeg set mange eksempler på, at det er muligt at få denne vision til at blive til virkelighed. Først i glimt her og der, igen og igen. Og senere i længere passager og i sjældne tilfælde i hele forestillinger.

Men vi skal stadig videre. Mod flere eminente skuespillere, der kan leve et ukunstlet liv på scenen og foran kameraet. Et liv, der forhåbentlig kan få publikum til at vende tilbage til teatrene og opleve det unikke møde med levende skuespillere og et sand liv under opdigtede omstændigheder, som de kan spejle sig i.

Og nu er tiden kommet til næste skridt: I foråret 2022 er Copenhagen Acting School født, med visionen om at uddanne skuespillere og scenekunstnere i verdensklasse.  

 

Kontakt rektor Carsten Kressner